Η υγεία των ευρωπαίων απειλείται από την ηχορύπανση

Οι Δυτικοευρωπαίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας ακόμα και με θανάσιμες συνέπειες εξαιτίας της έκθεσής τους σε υπερβολικό θόρυβο, γεγονός που καθιστά την ηχορύπανση δεύτερη σοβαρότερη περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας μετά από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας μεγάλης επιστημονικής έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ηχορρύπανση βλάπτει σοβαρά την υγεία

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η ατμοσφαιρική μόλυνση βλάπτει την υγεία. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, είναι πως η ηχορρύπανση είναι το ίδιο βλαπτική στην ανθρώπινη υγεία.

Περισσότερα...

Κίνδυνος εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου για όσους ζουν κοντά σε αεροδρόμιο

Η διαβίωση κοντά σε αεροδρόμιο συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλου καρδιαγγειακού νοσήματος, λόγω της ηχορύπανσης, προειδοποιούν βρετανοί και αμερικανοί ερευνητές με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal 

Περισσότερα...

Θόρυβος: Η άγνωστη απειλή

Υπουλος και υποεκτιμημένος κίνδυνος για την υγεία μας είναι ο θόρυβος, που μπαίνει ακόμα πιο δριμύς στην καθημερινή ζωή μας το καλοκαίρι από τα ανοικτά παράθυρα.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, βρίσκεται στη χειρότερη θέση από πλευράς ηχορρύπανσης μεταξύ 14 ανεπτυγμένων χωρών. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι το 45% των κατοίκων αστικών κέντρων στη χώρα μας εκτίθεται καθημερινά σε θόρυβο έντασης άνω των 65 ντεσιμπέλ, όταν ο μέγιστος αποδεκτός εξωτερικός θόρυβος θεωρείται το επίπεδο των 55 dB στις κατοικημένες περιοχές.

Περισσότερα...
Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.