Δελτίο Τύπου

Συνάντηση πολιτών με την «Κίνηση κατά της Ηχορρύπανσης»

Η Κίνηση κατά της Ηχορρύπανσης, -ένας από τους 5 φορείς που συμμετέχουν στο ευρύτερο Δίκτυο για την Προστασία από την Ηχορρύπανση το οποίο στηρίζει ενεργά αυτή την προσπάθεια-, καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών μέχρι πρωίας σε πολλές περιοχές της πόλης, κυρίως στην περιοχή του Κέντρου αλλά και των περιχώρων. Καθημερινά δέχεται εκκλήσεις απελπισμένων, ξενυχτισμένων και ταλαιπωρημένων πολιτών να γίνει κάτι γιατί δεν αντέχουν άλλο. Απογοητευμένοι από τη στάση των υπηρεσιών χορήγησης αδειών και ελέγχων, καταφεύγουν στην Κίνηση ως ύστατη σανίδα σωτηρίας.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η οδός Ηφαίστου στην οποία η κατάσταση είναι τραγική. Οι κάτοικοι είναι πολιορκημένοι και υπό διωγμό. Κάτι ανάλογο που συνέβαινε με την οδό Ραδινού στο πρόσφατο παρελθόν. Ας παραδειγματιστούμε από το τι έγινε στη Ραδινού: η πλειοψηφία των ενοίκων ακόμη και ιδιοκτητών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μη θιγούν παράνομα οικονομικά συμφέροντα των χώρων ψυχαγωγίας. Η αξία των σπιτιών τους εκμηδενίστηκε. Στη συνέχεια σχεδόν εγκαταλείφθηκε αυτή η περιοχή καθώς η νυχτερινή διασκέδαση είχε ανάγκη αλλαγής και έβαλε στόχο την Ηφαίστου.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινο_Τοπία», συνάντηση πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηχορρύπανσης σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας με τα μέλη των πολιτών της Κίνησης κατά της ηχορρύπανσης.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν συστηματικά οι συναντήσεις, να αναβαθμιστεί και να οργανωθεί καλύτερα η στελέχωση της Ένωσης Πολιτών «Κίνηση κατά της ηχορρύπανσης» και να αναζητηθούν τρόποι δράσης κατά του φαινομένου που απλώνεται σαν γάγγραινα σε όλο και περισσότερες περιοχές.

Καλούνται όσοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα ή απλά ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής αυτής της πόλης και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6944.757973, 2610.221339 (Φώτης Λουριδάς) ή να στείλουν έναemail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">ixoripansistop@gmail.com σημειώνοντας και το τηλέφωνό τους ώστε να ενημερωθούν περισσότερο.

Η επόμενη συνάντηση της Κίνησης θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 8:30μμ στα γραφεία της ΚοινοΤοπίας (Μαιζώνος 139, 4οςορφ).

 

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά, διεκδικώντας την –αυτονόητη– τήρηση της νομιμότητας!

 

Καλούμε επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δράσουν. Να ληφθούν μέτρα. Δε μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Copyright (c) ixoripansistop.gr 2013. All rights reserved.
Designed by Ergologic S.A.